2016. február 29., hétfő

Burger Mustra #83 - Nyugi, Budapest

A XIII. kerületben, a Róbert Károly krt. és Lehel utca kereszteződéséhez közel található Nyugi nevével már többször is összefutottam korábban és egy jó ideje rajta szerepelt már a letesztelendő helyek listáján. Előzetesen volt bennem némi félsz, mivel egy röpke pillantást vetve a facebook-os értékeléseikre, nagyon sok negatív véleménybe futottam bele, ráadásul a többségük megegyezett abban, hogy régen ugyan jó volt, de az utóbbi időben nagyot zuhant a színvonal. Ezzel talán némiképp összefüggésben a legfrissebb poszt már arról szólt, hogy kissé kipofozva a helyet, új vezetéssel nyílt újra a Nyugi, aminek a másnapján sikerült egy tesztelést megejtenem!

2016. február 27., szombat

Krumplis tészta egy kicsit másképp

A krumplis tészta gyerekkori kedvenc nálam. Persze ezt a végtelenül egyszerű fogást is nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, nekem is van egy spéci saját receptem, de ezúttal egy kissé extrém módját választottam a megvalósításnak.

2016. február 25., csütörtök

Burger Mustra #82 - Chili's Burger, Budapest

A Chili's Burger a Kálvin térnél, a Vámház körúton található, de eredetileg egy győri egységről beszélünk, aminek tavaly ősszel nyílt meg a fővárosi üzlete. Előzetesen lecsekkoltam a facebook oldalukat is, amiből kiderült, hogy a hamburgerek mellett a gyros is a fő profilba tartozik. Az étlapot böngészve pedig az eredeti elképzelés a hely névadó burgere volt baconnel és sajttal megspékelve...

2016. február 24., szerda

Kéksajtos zellerszár krémleves

Nem is olyan régen, amikor életem első szárzeller krémlevesét készítettem, említettem, hogy bizony ennek egész biztosan lesz folytatása. Nos, el is érkezett az idő és néhány kisebb csavarral megbolondítva egy teljesen más ízvilágú leveske született!

2016. február 23., kedd

Burger Mustra #81 - Burek Látványpékség és Gyorsétterem, Békéscsaba

Eredetileg nem ide készültem tesztelni, de mivel a kiszemelt hely zártkörű esemény miatt zárva volt, mentő ötletként gondoltam kipróbálom, hogy itt mi a helyzet burger fronton. Igazság szerint a kultikus Borozó mellett található Burek pékség legjobb tudomásom szerint az utóbbi pár évben hozta be a kínálatába a hamburgert, de korábban amúgy én baromi sokat jártam ide a jobbnál jobb burekekért.

2016. február 20., szombat

Rántotta álom

Rántotta készítésre adtam a fejemet egy iszonyatosan pörgős napon, amikor alig maradt időm főzésre, de szerencsére minden adott volt a végül minden létező várakozásomat felülmúló végeredményhez. Már előzetesen is úgy fogtam hozzá, hogy semmiképp sem egy szimpla rántotta lesz, de ilyen brutális végeredményre még én magam se számítottam...

2016. február 18., csütörtök

Szalontüdő @ Gyógygödör Borozó & Étterem, Sopron

Szalontüdő. Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, ez talán egy még inkább megosztó étel, mint a pacal. Nekem korábban még sosem volt hozzá szerencsém, de egy fergeteges magyar rövidfilm annak idején nem csak remekül szórakoztatott, de iszonyatosan kedvet is hozott ahhoz, hogy egyszer én magam is megkóstoljam. Mondjuk túl sok étlapon eddig nem találkoztam vele, ezért aztán különösen megörültem neki, amikor legutóbbi soproni látogatásom alkalmával kaptam egy tuti tippet, miszerint a Fő téren található Gyógygödörben isteni szalontüdőt lehet kapni!

2016. február 16., kedd

Zellerszár krémleves

Régen csináltam már krémlevest, az utóbbi időben meg amúgyis teljesen rákattantam a zellerszárra, úgyhogy adta magát, hogy miből készítsek egy jó kis levest a legközelebbi adandó alkalommal. Ezúttal egyáltalán nem bonyolítottam túl a dolgokat, a lehető legegyszerűbb módját választottam a főzésnek.

2016. február 13., szombat

IX. Budapesti Mangalica Fesztivál 2016

Egy hétvégén került megrendezésre a Halfesztivál és a Mangalica Fesztivál is és nekem időszűke miatt választanom kellett, melyikre látogatok el. Előbbit ugyan a kezdetektől fogva figyelemmel kísértem, de az idei kissé indokolatlannak tűnő 2000 forintos belépő és a tavalyi csalódás is arra ösztönzött, hogy a malacos esemény mellett döntsek inkább. Ráadásul Mangalica Fesztiválon mindössze egyszer voltam eddig, két évvel ezelőtt...

2016. február 12., péntek

Burger Mustra #80 - Barney's American Diner, Sopron

A Barney's-ra egy soproni jóbarátom hívta fel a figyelmemet nemrégiben, úgyhogy gyorsan fel is vettem a listámra akkor, a napokban pedig már egy tesztre is sikerült sort kerítenem. Érdekességképp még megjegyezném, hogy amúgy a helynek van egy győri megfelelője is. Ha a nevéből amúgy nem lenne teljesen egyértelmű, egy ízig-vérig amcsi típusú egységről beszélünk, amit a belső kialakítás remekül megtámogat.

2016. február 10., szerda

Sütőben sült rakott hamburger

A blog rendszeres olvasói már nagyon jól tudják, hogy mekkora rakott tészta rajongó vagyok, aminek köszönhetően időről időre mindig jelentkezek valami fincsi újdonsággal, valami jó kis csavarral, különlegességgel megbolondított variációval. Most viszont úgy érzem elérkezett az idő, hogy kijelentsem, csúcsra értem a témában az alábbi recepttel!

2016. február 6., szombat

Töltött Hold Gasztrovíkend @ Belvárosi Piac

Az igazat megvallva én magam is meglepődtem, hogy csak az utolsó pillanatban értesültem erről a fesztiválról, mivel azért eléggé képben szoktam lenni az ilyesmivel, illetve folyamatosan figyelem, hogy mikor hol van valami komolyabb megmozdulás, amire érdemes lehet kilátogatni... Na de még így is pont időben, a gasztrovíkend nyitónapján, pénteken tudomást szereztem a dologról, így nem is lehetett kérdéses, hogy ellátogattam a Belvárosi Piachoz, azaz a Hold utcai piachoz, ahol az egyébként is megtalálható egységeken kívül vidéki részvevők, különböző kis manufaktúrák is képviseltették magukat, akiket egyébként nem lehet alapértelmezés szerint itt megtalálni.

2016. február 4., csütörtök

Burger Mustra #79 - Tuning Bar & Burger, Budapest

A Tuning látogatása előtt már elég magasra lett helyezve az a bizonyos léc, hiszen a 2015-ös Hamburger Day-en a Legjobb Hamburger díját hozták el, illetve azóta egyre több toplistás cikkben is találkozni lehetett a nevükkel és egy röpke pillantást vetve a honlapukra is rögtön nagyon profi benyomást kelt az egész hely. Így aztán elég komoly elvárásokkal és egy borzasztó erős gasztro élményben bízva vártam az első találkozást.

2016. február 1., hétfő

Mustáros-currys-gombás tarja

Tepsis tarjáról korábban három ízben is értekeztem, úgy éreztem, itt az ideje valami újba vágni a fejszét. A tarja egyébként egy nagyon hálás húsféle, nálam is örök favorit, az viszont biztos, hogy nem sűrűn alkalmazzák kockázott húsként. Na ez a recept a ritka kivételek egyike, a végeredmény pedig önmagáért beszél!