2016. január 3., vasárnap

Burger Mustra #73 - Juicy Lucy, Sopron

Már a legutóbbi soproni látogatásomkor is felmerült opcionálisan a Juicy Lucy kipróbálása (akkor végül Gázfröccs teszt lett a dologból), úgyhogy ezúttal nem is lehetett kérdéses, hogy hova kell menni hambizni egy jó kis évbúcsúztató buli előtti felkészülésként. A hely maga egyébként kívülről és belülről is elég profi designnal lett megáldva, úgyhogy a szimpatikus első benyomás kapásból megvolt.


Az étlapon hamburgereken kívül egyébként még különböző tésztafélék, frissensültek, hot dogok, saláták is vannak, és amúgy burgerből elég tisztességes választék van, ami nem jelent feldolgozhatatlanul sok szereplőt, viszont jól elkülönülnek egymástól a különböző összetételű szendvicsek, így hamar megtaláltam a leginkább kedvemre valót, ami természetesen nem is lehetett más, mint a névadó Juicy Lucy Jalapeno. A blokkon lévő sorszámot pedig egy nagy tv-n kellett figyelni, amiből közben ezerrel dübörögtek a nagyobbnál nagyobb slágerek a VH1 csatornájának köszönhetően.



Körülbelül negyed óra múlva el is készültek az étkek, első ránézésre szimpinek is tűnt minden, de például a zsemle hidegsége első érintésre nem tűnt túl jó előjelnek. A szendvicsbe beleharapva tovább nőtt ez a felemás érzés, mivel tényleg langyhideg volt az egész. Viccesen meg is állapítottuk, hogy legalább nem égeti szét a szánkat, haha, meg igazából nem is kell feltétlenül, hogy tűzforró legyen, de akkor is picit fura volt. A 15 dekás húspogácsa egyébként jó állagú volt, a karamellizált hagyma is jól működött, és a jalapeno is hozta a kötelező pluszt, valamint nekem mindig bejön az ilyen félbevágott egész uborka dolog is. Az összeállításból még az amerikai szószt emelném ki, a saláta-paradicsom kombója pedig finoman meghúzódott a háttérben. A zsemle kapott némi pirítást, és végülis egy magabiztos alapot biztosított, a húsból viszont felesleges is lett volna sajtlavinára számítani. Ezt most nem rosszindulatból mondom, hanem reálisan nézve, 1080 forintért (erre jött az esetemben még 60 forintos felár a jalapeno miatt) azért nem vártam egy gasztronómiai ősrobbanást, így próbáltam helyén kezelni a szituációt és ugyan az élmény maga nem okozott extra katarzist, azért összességében korrektnek volt mondható.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése