2015. augusztus 29., szombat

Burger Mustra #54 - DinerM American Restaurant, Siófok

Siófokon, a Petőfi sétányon már sokszor szemeztem korábban a DinerM amerikai étteremmel, ami minden nemében visszaadja a filmekből ismerős amerikai feelinget, külcsínben, étlapban és zenei aláfestés tekintetében egyaránt. Elvis rajongóknak kötelező a hely felkeresése, hiszen lényegében végig a mester zenélt ottlétünk alatt a háttérben. :)

2015. augusztus 28., péntek

Magyarország Tortája 2015

Már négy éve, hogy aktívan figyelemmel követem és letesztelem minden augusztus 20-án az ország tortáját és a köré rittyentett eseményt a fővárosi Bem rakparton. Már-már hagyománnyá vált, hogy mindezt egy nappal korábban, már 19-én letudom, kikerülve az eszméletlen tömeget, idén viszont nem volt bemelegítő nap, 20-án pedig Siófokon voltam, és már pont kezdtem lemondani az idei tortázásról, amikor a Petőfi sétányon egy szimpi cukrászda előtt hirdette magát a plakát, hogy itt bizony kapható az idei remekmű, nevezetesen a pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamelltorta!

2015. augusztus 26., szerda

Burger Mustra #53 - Angelo Ételbár, Békéscsaba

A békéscsabai Lencsési lakótelepnek régen volt egy iszonyatosan durva burgerezője, amit már egy korábbi cikkemben is megemlítettem, hiszen a mai napig élénken él bennem az élmény. 90% bizonyossággal állítom, hogy az Angelo Ételbár egészen pontosan a helyén nyitotta meg a kapuit idén tavasszal, most pedig egy újabb hazatérésem alkalmával úgy alakult, hogy tesztelésre is sikerült sort keríteni.

2015. augusztus 23., vasárnap

Burger Mustra #52 - Kócsag Kávéház és Teaház, Budapest (Római-part)

Egy hónappal ezelőtt ismerkedtem meg közelebbről is a Kócsaggal a Római-parton egy jó kis sörözgetésnek, hekkezésnek köszönhetően. Azóta még becsúszott 1-2 sörözgetés, majd egy Bónusz Brigádos ajánlatot meglátva úgy éreztem, ezt nem hagyhatom ki. Hiszen egészen különlegesnek hangzott ez a csirkemájas burger krumplival, kézműves sörrel 1590 forintért.

2015. augusztus 19., szerda

Töltött cukkini

A múltkori rakott cukkini sikerén felbuzdulva ezúttal egy töltött verzióját készítettem el ennek a remek zöldségnek, a siker pedig most sem maradt el, egy igazi ízbomba született!

2015. augusztus 17., hétfő

Burger Mustra #51 - Burger Market, Budapest

A Király utcában található Burger Marketben tett látogatásom különösebben nem volt betervezve, viszont a pokoli éhség a környéken tört rám/ránk, így adta magát, hogy tegyünk egy próbát, főleg, mivel tesztpartnerem már visszatérő vendégnek számított, így az ő pozitív véleménye is jó előjelnek bizonyult ill. ellátott néhány jótanáccsal is a betérést megelőzően.

2015. augusztus 14., péntek

Burger Mustra #50 - Bamba Marha, Budapest

Szinte hihetetlen, hogy még mindig nyílnak újabb és újabb burgerezők a fővárosban, így az újonnan induló egységeknek rendesen fel van adva lecke, hiszen mindenképpen kell valami plusz, amivel meg lehet győzni a kedves vendéget, hogy pont oda térjenek be. Az alig két hete nyílt Bamba Marha legfőbb húzóerejét még bárminemű étlapszemle vagy kóstolás nélkül is egyrészt az egészen kiváló lokáció (Andrássy út - Nagykörút sarka), valamint az étlap összeállításáért felelős személy, Jancsa Jani biztosítja, akit ugye már mindenki jól ismerhet a Burger Blogról. Jani invitálásának eleget téve Marci (Mit ettem ma) komámmal közösen vágtunk neki a hely és az ételek bevizsgálásának.

2015. augusztus 12., szerda

Rakott cukkini

Manapság szinte nevetségesen alacsony áron hozzá lehet jutni a cukkinihez, ezt kihasználva döntöttem úgy, hogy ismét hódolok az új erőre kapott rakott ételek iránti fanatizmusomnak és egy jó kiadós, húsos rakott ügyet gyártok.

2015. augusztus 10., hétfő

Burger Mustra #49 - New York Minute, Budapest

A New York Minute egy egészen friss szereplője a fővárosi éttermek palettáján, aminek előkészületi munkálatait érdeklődve figyeltem, mivel Aquincumban, lakhelyemtől mindössze 1-2 perc sétára az egyik tízemeletes blokk alján, a megboldogult Garfildo helyén nyitotta meg kapuit végül július elején. Nem túl meglepő módon nem csak nevében, de a belső kialakításban és az ételek választékában is tetten érhető az amcsi vonal.

2015. augusztus 7., péntek

Márványsajtos húsos-zöldséges rakott tészta

Egy kisebb szünet után tértem vissza nemrégiben a rakott cuccokhoz, méghozzá nem kis sikerrel, hiszen a legutóbbi rakott tarhonya és rakott tészta művem is a legjobbak sorát gyarapította. Most egy kicsit lágyabb vizekre eveztem mondhatni, ám a végeredmény így is egész ütős lett.


2015. augusztus 4., kedd

Itt jártam: Gyradiko, Budapest (Pünkösdfürdő)

A Gyradikoról sok jót hallottam már korábban és ugyan nem szoktam túl sűrűn gyrosozni, azért azzal én is tisztában vagyok, hogy van élet a körúti 500 forintos csavarton túl is. Sőt, régebben én is elismerően írtam már a lakhelyem közvetlen közelében található Alexandroszról, végül az egyik kánikulai délután sikerült célba venni a napokban a Pünkösdfürdői stranddal szemben elhelyezkedő egységet.

2015. augusztus 2., vasárnap

Burger Mustra #48 - Állomás, Budapest (Aquincum HÉV megálló)

Az aquincumi HÉV megállóban már egy ideje üresen állt a kultikus Donna Tonna névre hallgató talponálló, amikor aztán egyszer csak látványos munkálatokba fogtak és egész hamar sikerült kicsinosítani a helyet. Legnagyobb meglepetésemre nem csak egy kocsmát nyitottak a már meglévő helyén, hanem egy egész tisztességes választékkal rendelkező kajáldát is. Mivel itt lakom (nem, nem a kocsmában ;)), eléggé érett már hogy leteszteljem az Állomás kínálatát!