2015. december 4., péntek

Burger Mustra #68 - Retró Büfé, Budapest (VIII. ker)

Budapest VIII. ker. még nyugisabb, korai szakaszán, a Kis Salétrom utcában található Retró Büfére alighanem magamtól sosem találtam volna rá, ha anno nem olvasok két igencsak megnyerő írást is a BurgerBlogon. Fel is került egyből a listámra és mivel még BurgerCard elfogadóhely is, itt volt az ideje, hogy végre leteszteljem, mit tud ez a büfé!


A cikkek alapján nem ért különösebben meglepetésként, hogy az egyébként a Rákóczi téri villamos megállótól, illetve a körúttól csak néhány lépésre található egység egy igazi vérbeli büfé, de szerencsére a jobbik fajtából. Kis alapterületen zajlanak az események, de az rögtön elkönyvelhető, hogy iszonyatosan szenvedélyesen, nagy odafigyeléssel zajlik a munka. A BurgerCard a speckó Brutál Burgerre érvényes csak (1500 helyett 1200 forintért), így nem is lehetett kérdés, hogy ezt kérem én is. A munkálatokat végig figyelemmel lehet követni, és hát van mit nézni, hiszen kezdésként egyből egy óriási húspogácsa mellett egy szintén termetes zsemle is a rostlapon landol. Nagyon szimpatikus húzás, hogy meg lett kérdezve, mennyire szeretném átsütve a húst, valamint a szószok kiválasztásában is hagytam magam vezetni, így lett végül a mustár-csípős-bbq szósz trió. Az összeállítást még bacon, pirított hagyma, lilahagyma, cheddar sajt, saláta, paradicsom és uborka teszi teljessé.



Szerencsére nem csak méreteivel meggyőző ez a burger, hanem bizony egy baromi ütős ízvilággal rendelkező, minőségi étek, ami sokkal többet nyújt, mint amit az ember esetlegesen egy klasszikus retro büfétől várna, már bocsánat. A zsemle klasszikus puffancs, friss, jól megpirítva, tökéletes keretet biztosít. A legnagyobb bajnok viszont a szaftos és ízletes húspogácsa. A sajt nyúlik, a szószok tökéletes harmóniában dolgoznak. A bacon egy picit elvész ebben a hatalmas szendvicsben, érdemes lehet egyből duplázni. Elég széles a választék egyébként, vannak egészen alap, minden bizonnyal sokkal inkább retrósabb, 600 forintnál kezdődő burgerek is, de akár angus húspogácsával felturbózott hambi is kérhető. Ezen kívül még melegszendvicsek és spéci szószok is vannak az étlapon. A facebook oldalon egy kicsit elidőzve ráadásul azzal a számomra meglepő ténnyel is szembesültem, hogy nemrég Óbudán is nyitottak egy új egységet! Egészen biztos, hogy visszatérek még, de az is lehet, hogy legközelebb az óbudai helyet nézem meg inkább, én pedig csak ajánlani tudom addig is mindenkinek a Retró Büfét!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése