2015. február 17., kedd

Burger Mustra #33 - Bubba's Water Grill, Budapest (Corvin)

Szomorúan vettem tudomásul tavaly, hogy a Déli pályaudvarnál tevékenykedő Bubba's Water Grill további működését ellehetetlenítették a megfelelő szervek, így kénytelen-kelletlen vitorlát bontott a kapitány és bezárta kapuit az egység. Pedig anno én is rendkívül elismerően nyilatkoztam mind a helyről, mind a halas burgerről. Nem sokáig tétlenkedtek, és (az eredetileg terjeszkedésnek szánt) új helyszínen kezdték meg a munkálatokat, amik mondjuk eléggé elhúzódtak, de végül az idei esztendő elején, egész pontosan január 19-én újra megnyitotta kapuit az öreg tengerész, méghozzá egy elég frekventált helyen, a Corvin sétányon.


Már maga a tény, hogy újra nyitva a Bubba és a felturbózott étlap is tesztelésre csábított, de végül a rákburger híre adta meg a végső lökést, és egy szombat kora esti időpontban került sor a látogatásra. Az egykori szörfdeszkás asztalok már a múlté, de ettől függetlenül továbbra is igen megnyerő a belső kialakítás, kifejezetten szimpatikus a dekoráció. A burgerre 20 percet kellett várni, ami nem kevés, főleg, hogy kb. három asztalnál ülhettek még rajtunk kívül, de talán azért is tűnt kevésbé elviselhetőnek a várakozás, mivel nem igazán lehetett mivel elütni az időt. Valami jófajta sörrel fel lehetne dobni az itallapot, amin jelenleg csak szörpök vannak, de hát ezt írjuk még a frissen újranyitás számlájára.


Azt már egy kicsit nehezebben tudtam elfogadni, hogy a burger egészen random módon hideg pontokkal volt tele. A zsemle is visszalépés a korábbihoz képest, és míg magával a rákpogácsával (40% fekete tőkehalfilé és 60% koktélrák) nem volt probléma, az összeállítás nem igazán tűnt túlzottan meggyőzőnek. A titkos házi fűszerkeverékeket nem igazán sikerült tetten érnem, valamint a remulade öntet és a paradicsom relish ellenére is kissé száraznak tűnt az egész. Még az ilyenkor szokásos paradicsom és saláta kapott helyet a buciban, tehát a körítés semmi extra. A kiírás szerint 20dkg krumpli jár a burger mellé, ezzel azért erősen vitába szállnék, elég csak egy pillantást vetni a képre...

Nekem a legnehezebb ezt kimondani, de ez így baromi gyenge volt 1690 forintért. És akkor arról nem is beszélve, hogy a korábban finom ízletes helyett íztelenre váltott Fish & Chipshez kérdés nélkül ketchupot (!!!) és mustárt (!!!!!) kaptunk, ami már tényleg kimeríti az abszolút gyász fogalomkörét. Miután visszamentünk és szerettünk volna valami méltó szószt vásárolni, még ránkförmedtek, hogy már kaptunk ketchupot meg mustárt!!! Értitek: nem kérni, vásárolni szerettünk volna. Az étlapon egyébként 8 (!) féle házi öntet különlegességük van, ami között sem a ketchup sem a mustár nem szerepel. De mindegy, feltételezem nem volt már semmi másuk, de ezt illett volna a rendelés felvételekor jelezni. Óriási csalódás volt az egész, pedig próbáltam türelemmel hozzáállni az egészhez, ahogy kérték a facebookos oldalukon is a friss nyitás miatt, de inkább javaslom, hogy gondolják át ezt az egészet, mert ahogy elnézem elég sok a panasz és a hiányosság. Ráadásul közben kijött egy BurgerBlogos cikk is, ugyanezen kajákról, amik már csak a képek alapján is szöges ellentétei voltak annak, amit mi kaptunk. Tényleg sajnálom, mert a régi helyet nagyon szerettem, ez viszont eléggé elmarad egy szimpla közepes színvonaltól is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése