2014. november 30., vasárnap

Burger Mustra #18 - Pic Nic Streetfood, Budapest

A VII. kerületben, a Wesselényi / Izabella utca sarkán található Pic Nic Streetfoodra egy Bónusz Brigád ajánlat hívta fel a figyelmemet. Az akció értelmében 2db bacon vagy BBQ burgerre lehetett lecsapni mindössze 990 Ft-ért. Ugyan attól már teljesen kivagyok, amikor teljesen valótlan, erős photoshop szerkesztésen átesett képekkel reklámoznak valamit, de itt legalább az akciós cikkbe egy valós kép is bekerült, meg hát persze nem okozott nehézséget a hely facebook oldalára se vetni néhány pillantást, ami alapján elég szimpinek tűnt a dolog.


2014. november 28., péntek

Itt jártam: Curry House, Budapest

Már elég régóta, lényegében a nyitása óta szemeztem a VIII. kerületi Bródy Sándor utcában található Curry House-zal, de csak most sikerült sort keríteni egy tesztre, ami már csak azért is vicces mert lényegében majdnem minden nap elmegyek mellette. Korábban a helyén egy bizonyos körökben kultikusnak számító hazai ízekkel támadó szimplán csak Bródy Café néven futó hely állt, ezt váltotta ez az indiai étterem alig több, mint 1 éve.


2014. november 26., szerda

Újra itt jártam: Fantázia Lángos, Szentendre

Tavaly nyáron fedeztem fel és lettem instant rajongója a szentendrei Fantázia Lángosnak, a hétvégi kis kiruccanás alkalmával pedig csak gyanútlanul elsétáltunk mellette, de az isteni illatok és a menükiírás alján virító újdonsült versenyző, a szóban forgó csirkemájas lángos lilahagymával (600.-) nem hagyott nyugodni...

2014. november 24., hétfő

Burger Mustra #17 - Teddy Beer, Szentendre

Nemrégiben lettem figyelmes a rendkívül jópofa nevű szentendrei Teddy Beer Kézműves Sörök Házára. Mivel időről időre szívesen veszem az irányt Szentendre felé, így értelemszerűen egyből felkerült a listámra és egy nyugis vasárnap délután alkalmával remek úti célnak bizonyult a hely meglátogatása.


2014. november 20., csütörtök

Burger Mustra #16 - az új Fanni Büfé, Budapest

Arra az elhatározásra jutottam, hogy egyrészt a jobb átláthatóság végett, másrészt pedig a minél pörgősebb, friss cikkek miatt átállok a külön cikkekre, és csak komolyabb, átfogó írások esetében (Pl.: Római-part, Házhozszállítás) lesz az ömlesztett kiadás.


2014. november 18., kedd

VII. Dining City Étterem Hét 2014 (ősz) EXTRA @ Fuji Japán Étterem

Menetrend szerint érkezett az Étterem Hét extra, amikor a vendégek szavazatai alapján a legjobb 10 étterem újra felkínálja a 3300 Ft-os fix áras menüt egy héten át. Ugye a mostani választott nem aratott túl nagy sikert, így egyértelmű volt, hogy muszáj lesz kárpótolni magunkat. A győztes étterembe (La Perle Noire Restaurant & Lounge) kevesebb mint 20 perc alatt elkelt az összes hely, pedig nagyon jó választékuk volt és szimpinek is tűnt az egész. Viszont az idei 4. helyezett Fujival már úgyis elég régóta szemeztünk és azért abban is kell lennie valaminek, hogy már évek óta ott van állandóan a TOP 5-ben a hely.


2014. november 16., vasárnap

Koktélrákos tészta sajtos-tejfölös mártással

Többek között a tengeri herkentyűk is, a rákok pedig különösképpen a kedvenceim közé tartoznak. Annak idején, amikor Angliában éltem, nagyon sok ilyesmit fogyasztottam napi rendszerességgel, mivel egy ilyen gyárban dolgozó lakótársam zsákszámra hozta haza ezeket. Nemrég eszembe jutott, hogy milyen jókat lakmároztunk ezekből annak idején és kedvet kaptam valami jó kis kaja elkészítéséhez e témakörben.

2014. november 14., péntek

Tabasco szakmai burger est

Minden azzal kezdődött, hogy Jancsa János burgerpápától (Burger Blog) - akivel a W35 erősevő versenyén ismerkedtem meg személyesen is - kaptam egy szívélyes meghívást egy a Tabasco hazai népszerűsítésére tartandó szakmai burger estre. Természetesen gondolkodás nélkül igent mondtam a meghívásra és nagyon nagy megtiszteltetésként éltem meg az egészet. Azt egyébként tudni kell rólam, hogy nagyon régóta lelkes Tabasco rajongó vagyok, szóval megkettőzött lelkesedéssel vártam a szerda estét, amikor is a GastroArt – Electrolux Élménykonyha felé vehettem az irányt.

2014. november 5., szerda

Itt jártam: Vadaspark Étterem, Budakeszi

A Budakeszi Vadaspark már régi kedves ismerősnek számít, nemrégiben pedig egy jó kis gyűjteményes cikkben kifejezetten ajánlották a bejárat mellett található éttermet. Na több se kellett nekem, már alig vártam, hogy újra a vadaspark felé vegyük az irányt, hogy az állatkák meglátogatása után le lehessen tesztelni az éttermet...

2014. november 1., szombat

Burger Mustra #15 [HÁZHOZSZÁLLÍTÓS KÜLÖNSZÁM]

Az alábbiakban olvasható összeállítás különlegessége, hogy ez alkalommal kizárólag házhoz rendelt burgereket teszteltem, a tapasztalatok pedig elég egyértelműen azt mutatták, hogy a házhoz szállított burger nem éppen a kifejezetten ajánlott kategória ételrendelés esetén...