2014. augusztus 17., vasárnap

Gyorsan, finomat, hús nélkül: Chilis babos, kukoricás gomba

Az alábbiakban ismét egy rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomság kerül bemutatásra, ami ráadásul egy húsmentes, ám mégis laktató étel. Ahogy az mostanában lenni szokott, nagy időhiány közepette kellett gyorsan összedobnom valamit és mivel a hűtőben már egy jó ideje arra várt két tálkányi gomba, hogy felhasználjam, így mindenképp kezdeni akartam vele valamit. Szemrevételeztem a konyhaszekrény rejtett tartalékait, és végül egy igazi mindent bele fogás született...







Nem meglepő módon 2 fej apróra kockázott vöröshagyma üvegesre pirításával kezdődött minden. (Előtte egy kanálnyi libazsírt olvasztottam fel, amit persze nyugodtan lehet helyettesíteni olajjal is.) 2tk ételízesítő és jó sok frissen őrölt bors került még rá, majd jöhetett a viszonylag nagyobb darabokra vágott gomba. Ekkor adtam hozzá három gerezd reszelt fokhagymát is majd fedő alatt kb. 10 percig pároltam az összetevőket. A későbbiekben még 1-1 konzerv kukoricát és chilis babot is beleöntöttem a fazékba, ez utóbbiból egy kis levet amúgy még korábban a gomba alá is öntöttem. Szóval ilyen 10 perc után a konzervek tartalma is hozzáadásra került, majd 1-1 tk. majorannával és zsályával is ízesítettem a végeredményt. Az összeforralás után már csak 1-2 percig rotyogtattam a művet, majd néhány szelet friss kenyér társaságában jóízűen falatoztam. Kellemesen csípős, pikáns végeredmény született, pillanatok alatt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése