2014. március 8., szombat

Torkos Csütörtök 2014 @ Nádor Magyaros Borétterem

Minden bizonnyal a Torkos Csütörtököt aligha kell bemutatni bárkinek is, hiszen már kilencedik alkalommal került megrendezésre eme jeles gasztronómiai esemény, aminek keretein belül a résztvevő éttermek vállalják, hogy féláron biztosítanak minden ételt és italt a kínálatukból. A tavalyi inkább negatív élmény után ezúttal bíztam benne, hogy sikerül egy jobb helyet választani. Felesleges lenne kertelni, ilyenkor tényleg rá kell menni az extra dolgokra, azért a félár nem játék, nem rántott húst kell ilyenkor enni, plusz az sem mellékes ugye, hogy hova megy az ember. Persze az ár, a drágaság nem mindig mérvadó, de szerencsére elég hamar megszólalt bennem a belső hang és a kínálatában is megnyerő, valamint a hely exkluzivitásában is igen tetszetős Nádor Magyaros Borétteremre esett a választás.


Elhelyezkedését tekintve a Szabadság tér mellett a névadó utcában található a Nádor, nevéhez hűen pedig a bejárati ajtón belépve egy pincébe kell lesétálni. Már elsőre nagyon megnyerő volt a hely, ahol elég nagy nyüzsgés volt 1 óra magasságában. Mondjuk ahogy elnéztem, elég sokan menüztek, én viszont már régen kinéztem otthon, hogy mit is fogok rendelni, ami nem volt más, mint az Óriás szürkemarha bélszínjava pisztáciás burgonya gombóccal, zöldségekkel! Bíztam benne, hogy nem csak méreteiben, hanem ízében is tényleg óriási lesz majd a steak, hiszen továbbra is kitartóan próbálgatom, ízlelgetem a steakeket ahol és amikor csak tudom.


A várakozási idő valahol 20 és 30 perc között volt, ami a nagy forgalmat, illetve az étel különlegességét tekintve nálam abszolút elfogadhatónak számított. Már látványban is borzasztó erős volt az iszonyatosan megpakolt tál és szerencsére az ízre sem lehetett az ég világon semmi panasz. De az íz mellett mindenképp meg kell említeni az adagot is, ami egészen pontosan 6 db gyönyörű, közepesen átsült steak szeletből és rendkívül gazdag köretből állt. Ott volt kapásból a pisztáciás burgonya, ami rengeteg kis puha, ruganyos, ízletes golyócskát jelentett, amin kívül még némi grillezett zöldség (cukkíni, paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma) is helyet kapott a tányéron. Nagyon jól el lett találva az ízvilág, a fokhagyma pedig valami átkozottul megbolondította az egészet. Nincs mit szépíteni, ez bizony nagyon rendben volt! Az eredeti ára 8900 Ft, aminek értelmszerűen csak a felét kellett kifizetni. Azt hiszem már a képek is önmagukért beszélnek, és egy ekkora, ilyen minőségű ételért ez így több, mint korrekt volt. Az étlapon egyébként még több, más érdekesség, finomság is helyet kapott, így én csak ajánlani tudom mindenkinek a Nádort!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése