2013. szeptember 26., csütörtök

Hamburger mustra #2

Ismételten összegyűlt néhány hamburgeres élmény a közelmúltban, én pedig ismét egy ömlesztett cikkben emlékezek meg a versenyzőkről, ezúttal sajnos kiemelkedően jó burger nélkül, de ígérem a következő részben már sok olyan komolyabb helyet is meglátogatok, ahova már régóta el akartam jutni! Plusz nem mellékesen a legutóbbi cikk óta már két saját burger estem (#1, 2#) is volt a Casa de la Musica Hostelben és még a Hungexpót is megjártam. Mondjuk azért a Libamáj Fesztiválon elég korrekt volt a burger, csak annak éppen egy külön cikket szenteltem. :)

2013. szeptember 21., szombat

Fahéjas-almás palacsinta sütőben

Ahogy azt a tojásleves poszt végén ígértem, jöjjön a folytatás! Igazából ritkán szoktam több fogást csinálni egyszerre, de valahogy ez a kettő nagyon összepasszolt, illetve így legalább attól sem kellett félnem, hogy éhen maradok. ;) A palacsintát amúgy is imádom, de így hogy az egészet sütőben csináltam, megkíméltem magam a néha macerás és időigényes palacsintasütéstől...


2013. szeptember 19., csütörtök

Tojásleves

Valami egyszerűt akartam összedobni és finomat, gyorsan. Az alapötlet már korábban megszületett, amihez az alapanyagokért sem kellett rohangálni, hiszen annyira alap dolgok, hogy minden volt otthon. Igazából az egyik gitárosunk roppant viccesen előadott tojáspörkölt készítési technikája adta meg a kezdőlökést, de a cudar időjárásra való tekintettel végül egy jó forró leves mellett döntöttem!

2013. szeptember 18., szerda

A Római-parton #4 (Harcsafilé @ Hekk Drive)

Egyszerűen imádom a Római-partot, ahol jókat lehet sétálni, jobbnál jobb árusok hada csábít valami finom étel elfogyasztására, ráadásul nagyon közel is van. Néhány hónappal ezelőtt az árvíz idején szomorú is voltam a látványtól, így nyár végén viszont egyrészt kíváncsi voltam milyen állapotok uralkodnak, így még a komolyabb hideg beköszönte előtt egy őszies estén egy kellemes hajós út után le is néztünk a partra!


2013. szeptember 17., kedd

Baconös, mascarponés rakott tészta

Ehhez a recepthez az adott ötletet, hogy fel akartam számolni a mélyhűtőben régóta felhalmozott tartalékokat, illetve hogy korábban már vettem akciós áron fél kiló bacont, amihez pont kapóra jött egy recept, amibe belefutottam, majd kicsit Csabisítottam! :)

2013. szeptember 12., csütörtök

V. Libamáj Fesztivál

Annak idején, amikor először futottam bele az V.Libamájfesztivál plakátjába az utcán, azonnal eldöntöttem, történjen bármi, én egész biztosan ott leszek! Ugyan az 1500 forintos belépő híre kicsit ráncolta a szemöldökömet, hiszen a múltkori Gourmet Fesztiválon tapasztaltakból kiindulva nem igazán reménykedtem diákbarát árakban, viszont jófajta kóstolókban annál inkább. Ráadásul a Bónusz Brigádnak köszönhetően féláron vettem végül jegyet, így már azért legalább pozitív felhanggal céloztam meg egy igazán pompás késő nyári időben a vasárnapi napot.


2013. szeptember 9., hétfő

Burgerparti Csabi Konyhájával @ Hungexpo, Csupa Nő kiállítás és vásár

Kilenc hónappal a blog elindítását követően az a megtiszteltetés ért, hogy meghívást kapjak egy nagyszabású rendezvényre, ami Csupa Nő néven a Hungexpo területén került megrendezésre és a TV2 bábáskodott felette. A lehetőségért ezúttal is hatalmas köszönet Csúr Zolinak, hiszen a meghíváson túl rögtön fő műsoridőbe bekerülhettem délután 4-től záró előadóként a Miele Gasztro Színpadon. Izgultam is előtte azért egy picit és mielőtt elkezdtem volna túlagyalni a dolgot az egyszer már jól bevált pulykaburger mellett döntöttem, hiszen már eleve így érkezett a felkérés, hogy burgerpartit kéne csinálni.


2013. szeptember 4., szerda

Bazsalikomos paradicsomleves

Elég régen főztem már levest, és mivel brutálisan olcsó a paradicsom (már ahol, persze :D), ráadásul még szép is volt, elhatároztam, hogy csinálok egy jó kis paradicsomlevest, persze egy kis extrával megfejelve... :)

2013. szeptember 3., kedd

Pulykahúsos rakott káposzta

Az alábbi recepthez az ötletet a már egy jó ideje hűtőben árválkodó savanyú káposzta adta, a rakott ügyből pedig nálam általában mindig valami nagy favorit lesz, úgyhogy gyorsan meg is vettem még az egyetlen hiányzó alapanyagot, ami a pulyka darálthús volt, és már kezdődhetett is a móka! ;)

2013. szeptember 1., vasárnap

Soul a Rádió (Budapest)

Úgy érzem itt az ideje, hogy kettéválasszam ezentúl a saját kreációkat és a különböző gasztroélményeket, amiket vendégként élek meg időről időre. Ez utóbbit ezentúl Itt jártam címkével fogom illetni és reményeim szerint sikeresen külön fogom tudni csoportosítani a két kategória cikkjeit a főoldalon is, ami könnyebb átláthatóságot és visszakeresést fog biztosítani a blogon belül! ;)