2013. június 22., szombat

Óriás baconös omlett

Korábban már írtam egy cikket néhány rántotta variációról, aztán később még omlettet is tettem bagettbe, ezúttal viszont egy igazi különlegesség született egy hirtelen jött ötlettől vezérelve. Eredetileg csak egy sima baconös rántottát akartam gyorsan összedobni, de aztán valami sokkal komolyabb kerekedett ki a főzőcskéből...

2013. június 18., kedd

Cigánka

Sok helyen nem is ismerek, illetve sokan azért nem csinálják mert vagy nem szeretik, vagy mert nem hagyomány náluk, pedig a cigánka a disznótoros sütés-főzés egyik kedvenc szereplője nálam, bár az igazat megvallva nem igazán lehetne olyat mondani nekem, ami ne lenne kedvenc, ha disznótorról van szó. A fenti okokból kifolyólag én magam is ritkán szoktam enni, illetve nem is nagyon emlékszem mikor kóstoltam utoljára, ezért is örültem meg nagyon, amikor Gedó Gábor barátom megajándékozott két megtermett példánnyal, aminek a napokban el is érkezett az ideje, hogy megsüssem!

2013. június 9., vasárnap

Gourmet Fesztivál 2013

Előzetesen már felfigyeltem a Millenáris Parkban megrendezésre került Gourmet Fesztiválra, de túlzottan nem merültem el a részletekben, viszont annál inkább örültem, amikor kiderült, hogy a nagyszabású születésnapi rendezvénysorozatomnak egyik állomása lesz a fesztivál a szombati napon, ahova az ezt megelőző igencsak intenzív 3 napos bulizásnak köszönhetően kissé fáradtan érkeztünk barátnőmmel, akinek egyben a lehetőséget is köszönhetem! ;)

2013. június 6., csütörtök

Cukkinikrémleves

Az utóbbi időben elhatalmasodott krémleves fanatizmusomat engedtem újra elhatalmasodni rajtam, amikor egy bevásárlókörút alkalmával a cukkinikre pillantva gyulladt fel a fejem felett a képzeletbeli villanykörte. Gyorsan be is vágtam két megtermett példányt (0.80 Kg) és már alig vártam, hogy hazaérve nekikezdhessek a főzésnek!

2013. június 4., kedd

Tepsis tarja krumplival

Nem is tudom mit írhatnék ide a bevezetőbe. A tepsis ételek rendkívül hálás fogások, egyrészt mivel nem igényelnek túl nagy szaktudást és figyelmet, hiszen a hozzávalók tepsibe dobálását követően már jóformán semmi dolgunk nincs, másrészt pedig a régi megszokott fogások is új megvilágításba tudnak kerülni, ha betesszük még néhány percnyi túlórára a sütőbe. Ez alkalommal a sertéstarját választottam alapanyagnak, hozzá pedig krumplit csináltam, természetesen egyszerre.