2013. május 26., vasárnap

A Római-parton #3 (Vajon sült fogasfilé)

Már jó ideje itt a nyárias meleg, de valahogy mindeddig nem nyílt alkalmam visszatárni a jó öreg Római partra ahol tavaly óta tartja első helyét a Jancsi büfé a születésnapi hekkezésemmel, amit követően még egy viszonylag negatív élményt is sikerült begyűjteni később a Leander teraszon. Ez alkalommal épp az e melletti bódéra esett a választás tesztelés ügyben, aminek a nevét nem sikerült kideríteni, de az egész parton itt a legelbűvölőbb a hangosbemondón név szerinti szólítás, ha kész a kaja. :)

2013. május 19., vasárnap

Káposztás bableves kolbásszal és szalonnával

Nagyon szeretem a bablevest, ami a hétvégi családi ebédek elengedhetetlen fogása. Én magam még sosem fogtam hozzá, viszont mivel már elég régóta foglalta a helyet a szekrényemben két csomag bab és még bőven volt a hűtőben a prémium minőségű hazai csabai csípős házikolbászból (HÁZI!!! Nem bolti!) is, úgy gondoltam itt az ideje hozzáfogni életem első bableveséhez. Ekkor viszont rögtön megszólalt a kisördög is, hogy valamivel fel kéne dobni az egészet, nehogy már csak egy sima bableves legyen... Rövid gondolkodás után eszembe jutott, hogy még mindig akadt bőségesen a nemrégiben agyatlanul bevásárolt savanyú káposztából is a hűtőben, így egyből összeállt a kép. A végeredmény pedig valahol félúton a bableves és a székelykáposzta között határozható meg. :)

2013. május 17., péntek

Baconös pestós tészták

Korábban már egy rendkívül gyorsan és egyszerűen összedobott pestós csirke alkalmával kifejeztem a pesto iránti vonzalmamat, most pedig egy olyan másik klasszikus fogást fogok bemutatni, amit már többször is sikerrel elkészítettem a közelmúltban. A baconös pestós tészta bonyolultságban és elkészítési időben szintén igen baráti, a végeredmény viszont annál hálásabb.


2013. május 15., szerda

Spárgakrémleves

Itt a spárgaszezon, én pedig egyből arra gondoltam, hogy krémlevest kell belőle csinálnom, hiszen az utóbbi időben úgyis olyan nagy sikereket értem el (#1, #2, #3), bármiből is csináltam levest, hogy már egyfajta megszállottság lett úrrá rajtam, ha pürésítésről van szó. Mindenben a következő potenciális krémleves alapanyagot látom! :) A spárga ráadásul régi kedvenc, (nem mellesleg rendkívül egészséges is) de krémleves formájában eddig csak a zacskós műfogást ízleltem. Itt volt az ideje, hogy elkészítsem a saját verziómat!

2013. május 4., szombat

Filézett harcsa halászlé + békacombok rántva @ Szeged

Amikor Szegeden járok, akkor elkerülhetetlen, hogy valami elképesztő nagy lakoma nélkül hagyjam el a várost. Ez már a tavalyi koncertünk alkalmával is így volt, most pedig még az akkori élményt is sikerült megfejelni. Igaz, akkor inkább egy magyaros ételekkel operáló helyen voltunk, most pedig már csak a festői, vízparti tájból is kiindulva elég egyértelmű volt, hogy itt bizony a halételeké lesz a fő szerep! A Jobb mint otthon nevéhez hűen teljesített, konkrétan legszívesebben oda költöznék a kertjükbe! :)