2013. február 19., kedd

Éticsiga burgundi módra

Szeretem a különlegességeket és szeretek új dolgokat kipróbálni. Nem riadok meg még a legelképesztőbb kompozícióktól sem! Egyik ilyen nagyon régi vágyam volt a csiga megkóstolása is, így amikor egyszer francia hét volt a Lidl-ben, egyértelművé vált, elérkezett az idő. Ugyanis nem feltétlenül kell bajlódni az elkészítésével, aminek utánaolvasva, nem is egy túl egyszerű feladat, és még menő étterembe se kell feltétlenül menni, hiszen a nagyobb hipermarketekben is lehet kapni fagyasztott kiszerelésben, amit aztán már csak egy előmelegített sütőben kell készre melegíteni.


Egész pontosan akkor vagyunk kész, ha már forr a fokhagymás vaj a csigaházban. Mivel nem tartozik a mindennapi használati eszközök közé a konyhámban a csigaevő villa, így egy sima kiskanál végével kapirgáltam ki a csiguszokat, amik nekem borzasztóan ízlettek. Eleve nagyon finom volt és sokat dobott az egészen a fokhagymás vaj, de a csiga maga is ízletes volt. Kissé a zúzához tudnám hasonlítani az állagát, az íze meg kissé talán a csirkére emlékeztetett. Mindenesetre én nagyon meg voltam elégedve vele, és ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki legalább egyszer, ha nyitott az ilyen különlegességek felé!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése