2013. január 22., kedd

Fokhagymás szardínia és ajóka

A tavalyi nyár több szempontból is eseménydús és emlékezetes volt számomra. Elsősorban rengeteg új helyen jártam, és igyekeztem minél több különleges finomságot is kipróbálni persze. Ezen utazások soráról következzen most az első fejezet, ami igencsak festői környezetben a horvátországi Zadarban történt eseményeket fogja feleleveníteni. Már eleve egy tengerparti fesztiválon fellépni óriási élmény, ami mellett a belváros is mesés szépségeket tartogatott. Az első nap kivételével végig sikerült szuper időt kifogni, viszont az első este olyan szintű vihar tört ki, hogy a szakadó esőben mi is egy kisebb sátor alá menekültünk be, ami történetesen egy rendkívül szimpatikus grillezős halétkezde mellett volt.



Elsőként a fokhagymás ajókát (anchovy) próbáltam ki, ami minden szempontból tökéletes választásnak bizonyult. Rengeteg halacska foglalt helyet a tányéron, amiről nem sajnálták a fokhagymát sem. Szerencsére kenyér is járt a menühöz, azért magában egy kicsit keményebb dió lett volna elfogyasztani a lakomát. Mivel az eső csak nem akart elállni és a kínálat igencsak csábító volt, muszáj valami mást is kipróbálnom. A választás végül a fokhagymás szardíniára esett, ami kinézetre és körülbelül ízre is megegyezett az anchovy-val, haha! Lényeg a lényeg, emlékezetes kis első este volt ez, az már egyszer biztos!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése